19 de desembre 2014

Excursió al camp d'aprenentatge de Tarragona

El dia 11 de desembre del 2014, 3r, 4t, 5è i 6è vam anar al camp d’aprenentatge de Tarragona. Vam tardar bastanta estona en arribar tot i que ens ho vam passar molt bé a l’autobús.

Nosaltres, els nens de 6è, juntament amb els de 5è vam anar a veure una maqueta de com era abans Tarragona en l’època romana. Aquella maqueta era enorme, es veia: cases, vaixells, tombes al costat d’una mena de carretera... Després de contemplar  la maqueta vam sortir a fora a esmorzar.

Tot seguit quan vam acabar d’esmorzar vam anar a veure la muralla de veritat.

 Quan vam entrar tot era gegant, tot i que en Jordi, el nostre monitor, ens va explicar el que era tot el que ens envoltava, una de les coses que va dir és que cadascun dels esclaus que feia una pedra per a les muralles hi marcava la seva firma, perquè després ell o una altra persona contaven les que havia fet i els hi donaven denaris per fer-les. Els denaris eren les monedes de la seva època, avui dia utilitzem l’euro. Quan vam continuar pel recorregut ens vam trobar diferents torres, com per exemple: la torre de l’arquebisbe, la torre del Cabiscol i la torre de Minerva.

 Hi havia torres que tenien finestres, balcons... Tot seguit ens vam trobar una estàtua del Ròmul i el Rem. Al cap d’una estona de veure els que ens quedava de la muralla vam anar a l’amfiteatre. No vam poder passar pel camí més curt perquè estava tallat, vam haver de donar tota la volta a la muralla i passar pel carrer. Quan ja havíem arribat a l’amfiteatre tothom va voler baixar a asseure’s. En Jordi mentre ens va explicar el que feien a baix: feien lluites amb romans, lleons... A continuació vam anar a baix a fer fotos i també a veure-ho tot des de baix   

0 comentarios: