14 de maig 2013

Visita al Romeral

El dijous els de cicle superior vàrem anar  a la Vil·la Romana del Romeral. Vam tenir sort perquè aquell dia el temps que ens va acompanyar va ser molt bo. Un sol que brillava i ens feia que ens caiguessin les gotes de suor per sota els cabells.


El camí era de 4,5 km només d’anada. Els de sisè vàrem començar el pas per la vorera del carrer fins arribar a la Vil·la. I els de cinquè anaven molt endarrerits i varen arribar més tard. Quan vam arribar, els professors ens van deixar un interval de temps per descansar i esmorzar.



A la Vil·la Romana, hi ha dues portes de reixes abans d’entrar. I quan vam passar per la segona, com que havia plogut dies abans, hi havia un toll. Us explico això perquè en el toll hi havia dos granotes que feien ous, i ens van sorprendre a tots. A continuació de mirar una estona  a aquelles granotes, vam continuar la visita. 

La Vil·la està tota reconstruïda, i ens vàrem asseure sota una teulada de fusta, en un dels passadissos de la galeria. Allí en Lluís Marí, un dels arqueòlegs, ens va explicar la història de la Vil·la, com la va descobrir, per a què feien servir algunes habitacions... també vàrem veure on era el lloc exacte on van descobrir la famosa escultura de la Medusa. En Lluís ens va explicar que la Medusa es va trobar a un metre sota terra.


Quan vam acabar d’explorar la Vil·la, vam marxar un altre cop caminant i recorrent els quatre quilòmetres fins arribar a l’escola. 

0 comentarios: