06 de març 2013

De l'escola a l'insti

Quan vaig començar l’escola en tenia moltes ganes perquè per a mi era com anar a l’escola dels grans, per altra banda també en tenia moltes ganes perquè el meu germà ja hi anava.


Aquest any som els més grans, en canvi quan anem a l’institut tot canviarà, serem els petits. D’aquí a uns dies acabarem el col·legi i llavors ja passarem a l’institut, hem estat nou anys en aquesta escola i ara l'haurem de deixar. Aquest any faig sisè o sigui que el setembre d’aquest any ja aniré a l’institut, allà, m’hauré d’esforçar més, també faré més amics, però també hi haurà professors millors i pitjors, hauré d’estudiar bastant més... Però en aquesta escola hi deixaré records inoblidables.

Cada pas que he fet a l’escola l’Àlber, he deixat enrere un conjunt de coses que me’n recordaré tota la vida. Jo penso que molta gent diu el mateix, que quan surt d’aquí s’oblidarà de l’escola i pensarà en l’institut, però jo no ho veig així,  sóc de les crec que quan surti d’aquí trobaré a faltar tots els moments passats en aquesta escola.

Per a mi aquesta escola ha estat molt important, deixaré aquí molts amics i també molts professors que m’han ajudat a superar tots els problemes que he tingut, però, també deixaré enrere algunes coses que no m’han agradat com per exemple: els exàmens, aprendrem tots els verbs ... Però també, a l’institut em retrobaré amb antics amics que ja hi són, coneixeré gent nova, hauré de superar nous reptes... Però alguns dels companys que estan amb mi a la classe marxaran a altres instituts, però intentarem que ens puguem trobar pel poble o algun dia que no tinguin res a fer.

Anar a l’institut comporta avantatges i desavantatges.

Els avantatges són que farem nous amics, també hi haurà noves assignatures, el pati serà de més estona, sortirem més aviat...

Els desavantatges són que ens manaran més deures, haurem de deixar els nostres amics, haurem de ser més matiners i marxar amb autobús i, a les classes hi haurà més nens i nenes que no coneixem de res, serem com un més...

En canvi a l’escola a la nostra classe som onze, quasi tots ens coneixem des que anàvem a la guarderia, ens coneixem a tots el professors i professores i ells ens coneixen a nosaltres...

Molts nens estan contents de marxar d’aquest vell edifici, on es pensen que només han passat males estones, però la veritat és que aquestes estones han estat molt útils per a la seva educació. Per onze nens i nenes d’aquesta escola, el 21 de juny s’acomiadaran d’aquest vell edifici que els guarda molts records i el més important, els ha vist créixer dia a dia, hora a hora, i fins i tot minut a minut.


En fi, trobaré a faltar molt aquesta escola! 

1 comentarios:

francina
Diu ...

tens tota la rao Anna ja o crec que o trobareu a faltar perque sense donas conte os feu mes grans i la inocència que teniu ,la tinreu que madurar vage que sira una altre cosa ,ja me enteneu.Que os vagi a tots molt bé en aquesta nova etapa.