04 de desembre 2012

Els jocs olímpics

Cada quatre anys se celebren els jocs olímpics. Els jocs olímpics es fan des de fa 2788 anys, es van començar a fer a l’antiga Grècia on es deia que qui guanyava era el mes fort de Grècia i ara es fan arreu del món, ara us explicaré com comencen i quins són els seus esports mes populars (en diferents textos): el futbol, l’atletisme, el basquet, el tir amb arc, el ciclisme, el triatló, el bàdminton, el tenis, la boxa, esgrima, handbol, judo, natació sincronitzada, taekwondo i voleibol.


Els jocs olímpics es comencen amb una cerimònia d’inauguració on es fa un espectacle (això també depèn de quin país ho fan) i desfilen els diferents atletes dels diferents atletes dels diferents països del món, i al final acaben encenent la flama olímpica amb torxa olímpica que havia estat encesa quaranta dies abans a Atenes. 
En el cas de Londres es va encendre amb diferents torxes i uns pals de ferro ho van connectar tot. 

Els jocs olímpics se celebren cada 4 anys, el 1992 es van fer a Barcelona, el 1996 es van fer a Atlanta, al 2000 es van fer a Sydney, al 2004 van ser a Atenes, al 2008 es van fer a Pequín, al 2012 han estat a Londres i al 2016 seran a Rio de Janeiro.

Jo trobo que els jocs olímpics són molt entretinguts ja que són els esports mes populars del món. A mi m’agradaria molt anar-hi perquè m’agrada molt l’esport i també m’agrada viatjar.

En el últims jocs olímpics celebrats a Londres, Espanya va guanyar tres medalles d’or, deu medalles de plata i 4 de bronze, en total en van guanyar 17.

     

0 comentarios: