21 de novembre 2012

Una excursió a Sant Llorenç

 El dilluns dia dotze de novembre, els alumnes de cicle mitjà i de cicle superior, ens en vam anar a Sant Llorenç de Montgai.

Vam arribar per allà a les deu del matí i vam esmorzar. El Toni, la Sònia i la Míriam eren els monitors, però la Míriam era la monitora de cicle mitjà, i el Toni i la Sònia els de cicle superior. Ells ens van explicar el que és podia fer i el que no. A continuació ens van explicar quines aus i peixos ens podríem trobar al pantà. En aquell moment, al pantà li van haver de treure l'aigua (buidar-lo), per alguna esquerda que hi havia a les comportes i que podria haver inundat pobles si s’hagués trencat. A continuació ens van deixar un prismàtics i una carpeta a cadascun. El Toni ens va ensenyar com havíem d’arreglar els prismàtics, perquè hi veiéssim millor. Quan tots els nens i les nenes vam tenir els prismàtics regulats, vam marxar cap allà on veiéssim més a prop el pantà.

Quan vam haver caminat una bona estona, en vam asseure a contemplar el pantà, estava buit però en algun toll que hi havia encara vam poder veure unes quantes aus. Vam caminar una estona més i llavors ens van dir que ens asseguéssim, i la Sònia ens va donar una fitxa on hi havia uns quants exercicis; entre tots, vam fer la fitxa.

Després ens en vam anar cap a un camí, on ens vam dir que passéssim amb fila d'un, fins quasi on hi havia la comporta. Vam seguir el camí però amb sentit contrari, com si tornéssim al lloc on havíem esmorzat. Però ens vam desviar cap al càmping La Noguera. La Clàudia, l'Arnau, la Laia i jo ens vam asseure en una taula i vam començar a dinar, jo portava macarrons, l'Arnau també, però la Clàudia i la Laia portaven entrepans, quan vam acabar vam jugar als gronxadors, i després, la Tresa i jo, com que ens avorríem ens en vam anar a jugar a futbol, al cap d’una estona el senyor Xavier va fer sonar el xiulet i vam marxar una altra vegada cap a “treballar”.

Vam anar cap a la cova dels bous, des d’allà vam veure més bé el pantà i un jaciment prehistòric que hi havia al cantó. Quan ens ho van haver explicat, vam tornar cap allà on ens trobàvem sempre. Vam berenar mentre esperàvem als de cicle mitjà.  Quan van arribar ja vam marxar cap a Albesa.

I fins aquí la nostra excursió a Sant Llorenç de Mongai.

0 comentarios: