16 de novembre 2012

Un dia al Cda de la Noguera

Aquest dilluns dia 12 de novembre vam anar a Sant Llorenç de Montgai al camp d' aprenentatge de la Noguera allà vam fer uns estudis sobre les aus.

Quant vam arribar ens vam ficar en una plaça que sempre ens hi fiquem quant hi anem i allí vam esmorzar. Quant tothom va acabar d' esmorzar els monitors es van presentar i ens van dir que faríem cada curs; els de 3r a 4rt van anar amb una monitora i els de 5è i 6è vam anar amb un monitor que es deia Toni i una monitora que es deia Sonia.

Quant els de 3r i 4rt van marxar a nosaltres ens van donar uns llarga vistes i una carpeta. quant el Toni i la Sonia ens ho van donar tot ens van ensenyar com es graduava la visa dels llarga vistes i ens van parlar del que veuríem i on aniríem. quant van acabar de explicar-ho vam fer una proba amb els llarga vistes el Toni es ficava lluny i ens anava ensenyant targetes i nosaltres teníem que dir que hi ficava, el Toni va dir que ho vam fer molt bé i després vam anar a fer com una petita excursió que vam anar des de aquella plaça fins al davant del llac.

Allà vam mirar amb els llargavistes les aus que ens havia dir que eren un corb marí, un coll verd, un cabussó emplomallat i molts més ocells. Quant vam acabar de mirar vam fer una fitxa que ens van donar i vam fer servir la carpeta després ens van donar un llapis i la vam fer.

Quant vam acabar de fer la fitxa vam anar a la presa i allà vam tornar a fer la fitxa. Quant vam tornar de la presa  vam anar al càmping a dinar i van venir els de 3r i 4rt. Quant van arribar vam anar a menjar i jo portava macarrons i codonyat. Quant tothom va acabar de dinar vam anar al camp de futbol i vam fer un partit de futbol i els de 3r i 6è nosaltres vam guanyar.

Quant van venir els monitors  vam anar a la cova dels bous un jaciment de la prehistòria i allà el Toni ens va explicar tot el que hi havien i quant temps tardarien a excavar fins a baix de tot i ens van dir uns 100 anys. Quant ens va acabar de explicar-ho vam marxar, quan vam arribar a la plaça alguns nens van berenar i després d' aquí 15 minuts vam marxar cap a Albesa. A mi hem va agradar molt us ho recomano.     

0 comentarios: