21 de novembre 2012

Excursió a Sant Llorenç


Ahir dia 12-10-2012, els nens i nenes de tercer quart cinquè i sisè vam anar a Sant Llorenç de Mongai, a treballa sobre el pantà, la fauna, la flora, també vam anar a la Roca dels Bous on vam veure un jaciment prehistòric.

A primera hora del matí, estàvem al bar del centre on vam esmorzar. Llavors tots teníem fred. Hi havia gent que havia anar a fer necessitats i vam anar-hi tots.

Després els monitors es van presentar. Llavors ens vam dividir amb dos grups: els de cinquè i sisè, que ens vam quedar amb la Sònia i amb el Toni, i els de tercer i quart, que és van quedar amb la Míriam. Primer el nostre grup ens vam assentar a un costat a parla del que faríem i ens va explicar algunes coses. Llavors vam anar caminant per el canto del llac i anàvem veien ocells amb els llargavistes que ens van donar, i també ens van donar una carpeta i un llapis i una fitxa.

De tant en tant anàvem parant i fèiem algun tros de la fitxa. També ens paràvem per mirar un grup d’ocells. Una vegada que vam parar la Sonia va anar a preguntar a uns homes si podíem passar per la resclosa i ens vam trobar algunes restes com musclos gegants, pinyes rosegades pels esquirols, també vam veure algun esquirol... 

Finalment ens vam parar al cantó de la central hidroelèctrica però en aquell moment no funcionava perquè havien buidat el pantà per arreglar la presa. Van fer una fitxa de la central. Desprès vam anar al càmping a dinar i a jugarà al camp de futbol amb unes pilotes que havíem portat. Al cap d'una bona estona vam tornar a l'aventura però aquesta vegada vam anar cap a la roca dels bous a veure amb perspectiva el pantà mig vuit i també vam veure un jaciment prehistòric. Finalment, el Roger, el Eloi i jo, vam baixar corrent per la muntanya.

Quan vam tornar al bar principal vam anar una altra vegada al wc. Jo vaig agafar un tros d’escorça d'un arbre i una corda petita i vaig fer un brunzidor, que és un instrument de la prehistòria. Vam berenar i finalment vam marxar cap a casa de nou.

0 comentarios: