Braç de gitano.
Si no sabeu que
fer per postres ara us explicaré, com podeu fer un braç de gitano ben fàcil i
ben bo!
-6 ous
-2 cullerades de maizena
-225g. de sucre
-1 cullerada de Royal
-1/2 L de llet
-1 rama de canyella
-la pell d’una llimona
-2 cullerades de maizena
-225g. de sucre
-1 cullerada de Royal
-1/2 L de llet
-1 rama de canyella
-la pell d’una llimona
Elaboració de la
crema:
Primer de tot hem de preparar la crema. En un
cassó per anar al foc farem una infusió amb 1/4L de llet, la pell de llimona i
la canyella. La deixaren reposar una mica. Desfarem la maizena amb una mica de
llet fins que quedi ben lligada (sense grumolls!) i la barrejarem a la infusió.
Afegirem 3 rovells, 125g. de sucre i la resta de la llet. (Guardem les clares a
la nevera). A continuació, tornarem a posar el cassó a foc “fluix” i l’anirem
remenant amb cura però sense parar fins que comenci a bullir. La crema ha de
quedar força espessa.
Elaboració del pa
de pessic:
Batrem dos ous
sencers i un rovell en un bol amb 100g. de sucre. A part batrem les clares a
punt de neu. En el primer bol anirem afegint la farina tamisada a poc a poc
barrejant-ho amb una espàtula/cullera i
també les clares, sempre amb molta cura. Abocarem la pasta a la plata plana del
forn cobert amb un paper de forn perquè no s’enganxi. La posarem al forn a
180-200 graus durant deu minuts. Tot seguit ho abocarem sobre uns draps de
cuina nets enfarinats.
S’escamparà la
crema per sobre i es cargolarà amb l’ajuda dels draps (és IMPORTANT no deixar
refredar el pa de pessic perquè se’ns trencaria). Un cop cargolat tallarem les
puntes perquè quedi més fi i cobrirem els costats també amb crema. Per últim,
s’ha de guardar a la nevera.
Abans de servir
s’espolsa amb sucre fi i A TAULA.
0 comentarios:
Escriu un comentari