30 de novembre 2012

Braç de gitano.


Si no sabeu que fer per postres ara us explicaré, com podeu fer un braç de gitano ben fàcil i ben bo!

Ingredients:

-6 ous
-2 cullerades de maizena
-225g. de sucre
-1 cullerada de Royal
-1/2 L de llet
-1 rama de canyella
-la pell d’una llimona

Elaboració de la crema:

 Primer de tot hem de preparar la crema. En un cassó per anar al foc farem una infusió amb 1/4L de llet, la pell de llimona i la canyella. La deixaren reposar una mica. Desfarem la maizena amb una mica de llet fins que quedi ben lligada (sense grumolls!) i la barrejarem a la infusió. Afegirem 3 rovells, 125g. de sucre i la resta de la llet. (Guardem les clares a la nevera). A continuació, tornarem a posar el cassó a foc “fluix” i l’anirem remenant amb cura però sense parar fins que comenci a bullir. La crema ha de quedar força espessa.

Elaboració del pa de pessic:

Batrem dos ous sencers i un rovell en un bol amb 100g. de sucre. A part batrem les clares a punt de neu. En el primer bol anirem afegint la farina tamisada a poc a poc barrejant-ho  amb una espàtula/cullera i també les clares, sempre amb molta cura. Abocarem la pasta a la plata plana del forn cobert amb un paper de forn perquè no s’enganxi. La posarem al forn a 180-200 graus durant deu minuts. Tot seguit ho abocarem sobre uns draps de cuina nets enfarinats.

S’escamparà la crema per sobre i es cargolarà amb l’ajuda dels draps (és IMPORTANT no deixar refredar el pa de pessic perquè se’ns trencaria). Un cop cargolat tallarem les puntes perquè quedi més fi i cobrirem els costats també amb crema. Per últim, s’ha de guardar a la nevera.

Abans de servir s’espolsa amb sucre fi i A TAULA.

0 comentarios: