10 d’octubre 2012

Descripció d’un paisatge

Aquest lloc que us descriuré ara és un paisatge que vaig veure anant de campaments a Bastanist, a la comarca de la Cerdanya, als peus de la serralada del Cadí.

Era un lloc molt bonic, estava tot envoltat d’arbres, fins i tot per damunt, on sol hi havia un forat entre fulles, on entrava una llum verda tintada per les fulles. Al terra hi havia unes pedres que estaven col·locades de tal manera que semblava que un gegant hi hagués anat i les hagués ficat totes de manera inclinada.

Les pedres, grosses com els pupitres d’escola, estaven cobertes per molsa, una molsa fresca on donava bo agitar-s’hi. Entre la frescor de la molsa i el de l’ombra dels arbres s’amagava aquella mítica sala de forma d’iglú. Per entrar-hi calia baixar un petita pendent. Aquell iglú de fulles estava al costat d’uns arbres mig tombats on donava molt bo asseure-s’hi i contemplar aquell lloc màgic.

Just quan sorties d’aquell lloc podies veure la serralada del Cadí, al peu de la muntanya del Cadí hi havia cavalls, vaques i cagades d’aquests animals. A dalt hi havia una vall on semblava que una pluja de pedres l’hagués ruixat.

0 comentarios: