20 de juny 2012

La crisi

Hi ha gent que llença els diners en tonteries o se’ls gasta en coses innecessàries, que no farem servir. Molta gent té moltes coses, (quasi sempre els milionaris), gent que té xalets, cases adossades i molt luxoses. A par de que hi ha gent, també hi ha nens que demanen moltes coses que no tenen, i quan les tenen no les fan servir tant com les farien servir nens que no tenen casa ni menjar.


Principalment, la crisis va començar des d’un punt en que la gent volia moltes coses que no podien pagar, llavors van a demanar un préstec al banc per què ho puguin pagar però després, al no tindre diners, no ho poden pagar i des de llavors els bancs es queixen, fan retallades als treballadors, paguen menys del que els hi tenien de pagar,..., i tot això, sol per persones que volen més, i després es queden sense diners.

Moltes vegades, ens comprem les coses perquè les porten d’altres persones, o estan a la moda, les comprem per no ser els únics que les porten. Nosaltres, encara que voldríem una cosa que en tens moltes ganes de tindre-la, em de fer un esforç per no comprar-la, encara que hi ha gent que s’ha quedat pobra per comprar tot el que volen.

Molta gent,(ni molt rica ni molt pobra), no es gasten els diners en coses que no necessiten. Així s’estalvien més diners i els hi costarà més ser pobres. Si no gastéssim tant, no hi hauria gent a la tur o al carrer.

També tindríem d’aprendre a estalviar perquè si no estalviem, algun dia et trobes que no tens diners i hauries pensat: I si no m’hagués gastat els diners en..?. Segurament aquesta pregunta ja se l’ha preguntat molta gent a si mateix i n’haurà set conscient del que ha fet per quedar-se sense feina.

També la publicitat hi posa una part. Els anuncis, els cartells publicitaris, tot el que ens atreu l’atenció seria la publicitat. La publicitat fan anuncis que a la gent els hi agrada, i de vegades enganyen al consumidor, o fan la imatge més gran, o de vegades posen moltes coses juntes i es venen separades, tot es veritat.

Millor estalviar i no llençar els diners en coses innecessàries, esforçar-se amb a feina, perquè també hi ha treballs que depèn de les notes que has fet al llarg de la teva vida, hi pot haver-hi feines que t’agradin però no les puguis fer.

Esperem que al futur tots siguem conscients del que comprem i de no llençar els diners.      

0 comentarios: