13 de juny 2012

Ciència al Carrer 2012

La Ciència al carrer es fa cada any, al mes de maig a Lleida, a la part del Carrer Major, principalment la Ciència al carrer son activitats per totes les edats, on fins i tot dels nens i els adults poden participar en les diferents activitats que cada any hi col·loquen.


Allí s’hi presenten totes les fires científiques d’arreu de l’Estat. En aquestes activitats científiques es vol representar d’intel·ligència, fonamentar la curiositat, respondre una explicació racional a fenòmens sorprenents, imprevisibles que es produeixen a la natura o en el curs de l’experimentació científica.

També s’hi presentaven i es presentaran escoles i instituts, el dissabte s’hi va presentar l’escola l’Alber d’Albesa. També hi havia molts científics, un d’ells en Joan Folguera, un geni de les matemàtiques.

Hi havia experiments de tot tipus, d’explosius, de fer bombolles, de volcans, d’electricitat, de música, de matemàtiques, de voladors, etc. Aquest any hi va haver-hi una cosa que va atreure molta l’atracció a la gent, era un simulador de vol.


Jo hi vaig pujar i quant estàvem tots assentats, va pujar una pilot i ens va explicar que tot el que veiem a la pantalla era real, com si nosaltres estiguéssim pilotant un avió de veritat. Per dins, estava tot molt fosc, s’encenia una pantalla (no molt grossa), i ens deia tot el que ens havia dit aquella senyora abans de començar.
També hi havia un globus aerostàtic, era de clor verd i groc i tenia dibuixat el símbol de la pau.

Va ser una tarda molt científica i molt interessant, però sobretot divertida. Us recomano que hi aneu perquè us ho passareu molt bé i podreu aprendre coses noves i que potser quan sigueu grans us poden servir de molta ajuda.

Us recomano que hi aneu en properes edicions!

0 comentarios: