18 de maig 2012

Excursió a La Vila Romana del Romeral

El dia 15 de Maig del 2012, vam anar a ‘’La Vila Romana del Romeral’’.

Vam sortir del col·legi a les 9:00 del matí, rumb cap allà. En aquesta excursió hi anàvem els nens i nenes de 5è i 6è. Feia molta calor i tots els nens i nenes anaven amb màniga curta. Primer, vam passar tot el ‘’Carrer la Creu’’ i després vam seguir per uns camins. La Vila Romana del Romeral està a 4Km més o menys des de Albesa hi ha 12Km en línia recta de Lleida. Feia molta calor i a més a més era bastant lluny.

Quan vam arribar allí, ens van deixar una mica de temps per esmorzar i descansar una mica. Després, el Senyor Lluís Marí ens va ensenyar una imatge de ‘’La Vila Romana del Romeral’’ amb totes les seves habitacions.

Després, per grups, els nens i nenes de 6è vàrem de haver de explicar les característiques de la vila. El meu grup es el que havia de explicar la introducció; així que vam explicar una mica el més important de la vila. Després els i va tocar el torn a la resta dels grups, els que havien estudiat l’Ala Nord, la Sud, la Est i la Oest. El senyor Lluís Marí ens anava corregint els errors, o alguna cosa que no haguéssim dit.

Després, el Lluís, ens va poder ensenyar un mosaic de la vila. Els mosaic havien de estar ven tapats pel fred, quan trepitgéssim... Són moltes coses les que s’ha de tenir en compte. També, a la vila, li estaven fent reformes, li estaven ficant pilars al pati central, perquè farien la teulada i ens podríem imaginar encara més com era abans la ‘’Vila Romana del Romeral’’.

També, una gran troballa que hi va haver, va ser la medusa. Després ens va ensenyar una mica els banys, els que abans els anomenaven ‘’Balnea’’; n’hi havia de tres tipus, els de aigua calenta, que s’escalfava amb un forn, els de aigua mixta i els de aigua freda.

En resum, aquesta excursió va ser molt divertida i us recomano que hi aneu, perquè aprendreu moltes coses noves i una mica la història d’aquest poble.

0 comentarios: