23 de gener 2012

Pessebre Vivent: Rocafort de Vallbona

El dia 7 de Gener del 2012 vaig anar al Pessebre Vivent de Rocafort de Vallbona, que es on viuen els meus tiets i cosines. Aquest any també van vindre els cosins i cosines de Torregrossa.

A les 18:30 va començar a entrar la gent.Era dintre de algunes cases hi a fora també. Al començar hi havia un home que arreglava botes de vi, i també les venia.

Una mica més enllà, hi havia un cavall i un ase. Tot seguit hi havia un home que podava la vinya i la triava. Desprès vam haver de baixar per unes escales. Tot seguit vam arribar amb una casa on hi havia molt més oficis. Al sortir de la casa hi havia el mercat. Havia una dona que beneïa aliments.

Al costat hi havia una persona que beneïa roba. Després, vam arribar amb un carrer on hi havia unes persones que feien de fusters, i tallaven llenya amb una destral i la carregaven a damunt de la somera.

Amb un racó molt amagat hi havia el caganer. Tot seguint el carrer vam veure el pastisser que feia pa i el ficava al forn. També hi havia un hostal, un home que explicava contes als nens i el herbolari, que venia herbes de tot tipus.


També cap al final del pessebre hi havien els pastors, que tenien cabres hi una mula. A continuació hi havia el naixement de Jesús, amb un àngel penjat a un arbre i Josep i Maria.

Al final del pessebre hi havia una cascada on hi havia uns ànecs que es mullaven una mica perquè estaven davall d'ella. Al final vam sortir del Pessebre Vivent.

Al baixar el carrer, hi havia una parada on et donaven neules, com l’any passat. Aquest any, tenien sabor a xocolata blanca.

Tot seguit vam anar cap al cotxe i vam marxar cap a casa. Aquest any a sigut més espectacular que l’altre i espero tornar-hi l’any que bé. Os ho recomano.

0 comentarios: