09 de desembre 2011

Text instructiu

Els escacs són un joc de tauler on dos persones representen les seves habilitats. Els escacs són uns dels jocs més populars de tot el món, on hi poden haver-hi persones que participen en torneigs, clubs, escoles, per Internet...

Per jugar als escacs necessitem un taules d’escacs (64 quadres) i les peces necessàries per poder-hi jugar.
Les peces són molt necessàries per jugar-hi i per això, abans de jugar-hi heu de saber les normes i els moviments de cada una d’elles:



Peó: Els peons es col·loquen una fila més endavant que la del rei i de la reina. Cada peó simbolitza a un soldat, els seus moviments, són que al principi el pots moure endavant dos quadrets, però després nomésun quadre cap endavant. Per matar, només pots fer un quadre en diagonal.

Torres: Les dos torres se situen una a cada banda del taulell. Simbolitzen a una fortalesa. El seu moviment és anar sempre en línia recta.

Cavalls: Els dos cavalls és col·loquen justament al costat de les torres. Simbolitzen dos guerrers de cavalleria. El seu moviment és fer “L”. El cavall és l'única peça que pot “saltar”.

Alfils: Els dos alfils és col·loquen al costat dels cavalls i al costat de la dama. L’alfil és simbolitza com un oficial. Es pot moure en diagonal, és a dir que no pot canviar el color en que l’has col·locat.

Dama: És la peça amb més capacitat de moviment, cosa que d’això se’n fa la peça clau. És pot moure alhora com l’alfil i la torre, tampoc no pot saltar.

Rei: És pot moure en qualsevol lloc de les vuit caselles que l’envolten. El rei no és pot moure si una peça de l’adversari l’està amenaçant.

Seguint aquestes normes i aprenent cada un dels moviments de cada peça i segur que disfrutareu i competireu amb d’altra gent.

2 comentarios:

Arnau farrús
Diu ...

Guillem, aquest text està molt ben fet. Explica els moviments de les peces, i algunes normes. En resum, el text està molt ben fet.

Arnau

Arnau farrús
Diu ...
L'autor ha eliminat aquest comentari.