12 de desembre 2011

El museu de matemàtiques

El dia 5 de novembre de 2011, l’Anna, la Paula S, la Irene, el Guillem C, l’Andrea Vilella, l’Ainhoa i altra gent d’Albesa vam anar a la universitat per visitar el museu de matemàtiques, aquest museu està situat a Lleida, al campus de Cappont.

Abans d’entrar, a la porta hi havia un cartell on hi deia “PROHIBIT NO TOCAR”; quan vam entrar vam veure unes figures geomètriques de cartolina fetes a mà. Més endavant, penjada del sostre, hi havia una figura feta de cartolina formada per 144 figures petites que per fer-la es va tardar 100 hores.

En aquesta foto ens podeu veure en un cartell del museu de les matemàtiques.

Vam continuar i, a l’entrar a la sala, estava plena d’activitats molt divertides i complicades. Per exemple, una d’aquestes era una on tenies unes parets de mirall on col·locaves unes quantes peces i sortia una figura geomètrica. I a part d’aquesta activitat n’hi havia moltes més, com per exemple: n’hi havia una que era un mural amb pedres i havies de comptar les pedres amb un quadrat, una altra era de fer un quilo amb pedres...

Ens va agradar molt, no sabíem que les mates poguessin ser tan divertides i us recomanem que si mai podeu visiteu un museu d’aquesta mena, us agradarà.

Es podia visitar fins al 3 de desembre.

De part de tots els qui hi vam anar.

Aquest article ha estat elaborat per l’Anna Balagueró i l’Ainhoa Just.

0 comentarios: