23 de maig 2011

La Medusa del Romeral i el Pegassos



Aquest text parlarà d’una escultura molt important a la vil·la romana d’Albesa: la medusa del Romeral, una escultura mitològica. També llegireu qui la va descobrir i qui va descobrir aquesta vil·la romana.

Hi havia una vegada un home que es deia Josep Bo, un pagès d’Albesa, que als anys 60 va veure que sortien pedretes molt petitetes al seu tros i va avisar a l’ajuntament.

Més tard, l’11 agost de 2005, van descobrir una escultura romana nova que es deia medusa del Romeral. La seva llegenda diu que si un home o algun ésser viu la mirava cauria en un encanteri que et deixaria petrificat, només si la miraves als ulls. Aquesta medusa era una font que abans era una de les fonts més importants al jardí de la vil•la.

La vil·la es va construir entre els segles I i V, quan els romans van vindre cap a a Tarragona.

El mite del pegassos era que una vegada un home es va enfrontar a la medusa i quan l’home li havia tallat els cabells de serp no podia deixar ningú de pedra, i llavors van aprofitar per matar-la perquè estava desarmada. I quan la van matar amb els cabells la van deixar de pedra, la van enterrar tots aquets anys fins a l’actualitat.

0 comentarios: