04 d’abril 2011

Arranca la temporada a Melbourne

Aquesta temporada, la Formula 1 ha començat a Melbourne (Austràlia), aquest any en la graella del campionat, hi ha 5 campions del món: Michael Schumacher, Fernando Alonso, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton i Jenson Button.

En els test de pretemporada, com en l’acabament de la temporada anterior, les escuderies Red Bull i Ferrari anaven al capdavant, seguits per Mclaren Mercedes i Mercedes GP. Més endarrere, semblava que l’escuderia Toro Rosso, amb Jaume Alguersuari i Sebastien Buemi anava bastant bé, superant als seus majors rivals, Sauber i Force India.

Aquest any, hi ha una nova reglamentació, la FIA (Federació Internacional d’Automobilisme), ha decidit canviar el fabricant de pneumàtics, l’any passat, el distribuïdor de pneumàtics era Bridgestone i aquest any és Pirelli. Els pneumàtics Pirelli, es degraden molt ràpidament, cosa que implica fer mes aturades a boxes i més probabilitats d’avançar.

En l’any actual, també s’ha decidit tornar a utilitzar el dispositiu KERS, que consisteix en aprofitar l’energia de la frenada, per després donar d’uns 60 a 80 cavalls més per poder acostar-se al cotxe de davant, o fins i tot avançar-lo.
La FIA, també ha decidit utilitzar l’aleró mòbil, que només es pot utilitzar en uns punts determinats de cada circuit i en una distància concreta sobre el cotxe rival, aquest element serveix per donar uns 15 km/h més de velocitat punta.

Aquest any, també hi ha una nova regla, la regla del 107%, aquesta regla, consisteix en que si algun pilot fa un temps més lent del 107% del temps del primer pilot classificat, aquest pilot no participarà en la cursa.

En la primera sessió d’entrenaments lliures, Red Bull, va dominar, aconseguint col·locar els seus dos pilots en les dos primeres posicions, seguits de Fernando Alonso. En la segona sessió d’entrenaments lliures, els Mclaren Mercedes, que havien portat moltes novetats al circuit de Melbourne, van liderar la sessió d’entrenaments de cap a peus, però, seguits de molt a prop per Fernando Alonso i els dos pilots de Red Bull.

En la tercera sessió d’entrenaments lliures, l’equip Ferrari, va fer uns ajustaments en els cotxes tant de Fernando Alonso, com de Felipe Massa, que no els hi van anar molt bé, per això, van haver de tornar als ajustaments del divendres, i aquí van perdre un temps d’or per evolucionar el cotxe, que van pagar car en la sessió classificatòria. La sessió, la van dominar els Red Bull de principi a fi.

En la primera sessió classificatòria, tots els favorits van passar a la següent sessió, menys Nick Heidfeld, que amb el Lotus Renault, no havia pogut aconseguir passar a la següent sessió. Per cert, els dos pilots d’Hispania, van ser més lents que el 107% del temps de Sebastian Vettel, que era el millor pilot classificat, així que no van poder participar en la cursa.

En la segona sessió classificatòria, tots els pilots favorits menys Michael Schumacher, van passar següent sessió classificatòria. Jaume Alguersuari, és va classificar dotzè, tot després de Michael Schumacher.

En la tercera sessió classificatòria, Sebastian Vettel va fer un magnífic temps que li va donar la primera posició, segon va quedar Lewis Hamilton, tercer Marc Webber, quart Jenson Button i cinquè Fernando Alonso.

En la cursa, Fernando Alonso va fer una mala sortida, que va fer que caigués fins a la novena posició, ell va anar remuntant poc a poc, primer va avançar a Kamui Kobayashi amb molta facilitat, més tard a Nico Rosberg, fins que va arribar a la lluita que tenien Jenson Button i Felipe Massa, Fernando Alonso, molt llest, veien que algun dels dos pilots que portava al davant podria cometre un error en qualsevol, va aprofitar una errada de Jenson Button que es va saltar la chicane, i va haver de fer el Drive-Trough, com a penalització d’haver-se saltat la chicane, aquella situació, va distreure a Felipe Massa, que va ser avançat per Fernando Alonso. Després d’haver avançat a Jenson Button i a Felipe Massa, Fernando Alonso anava cinquè.

Mentrestant, al cap davant, un espectacular Sebastian Vettel mantenia molt bé la primera posició, tot i això, seguit per Lewis Hamilton. Mark Webber semblava que s’estava quedant enrrere.

Vitaly Petrov i Fernando Alonso, quart i cinquè, s’anaven acostant a Mark Webber, els dos perseguidors de Mark Webber, anaven més ràpid que ell, fins que en la aturada al box, tant Vitaly Petrov com Fernando Alonso el van avançar.

Sebastian Vettel, s’anava allunyant cada vegada més de Lewis Hamilton, semblava que la cursa fixava la seva atenció en una lluita, la de Fernando Alonso i Vitaly Petrov. Fernando Alonso, havia pres l’estratègia d’aturar-se tres vegades al box, en canvi, el pilot rus, havia pres l’estratègia d’aturar-se dos vegades. Quedaven dotze voltes, i Fernando Alonso estava a onze segons de Vitaly Petrov, i Vitaly Petrov tenia els pneumàtics molt més gastats que Fernando Alonso que acabava d’aturar-se al box. Fernando Alonso anava retallant les distàncies, quedaven cinc voltes i només estava a tes segons, va arribar a contactar-hi, però quan el tenia tant a prop per provar l’avançament s’havia acabat la cursa.

Sebastian Vettel, havia guanyat la cursa i s’havia col·locat primer en el campionat mundial, segon era Lewis Hamilton i tercer Vitaly Petrov.

Aquest any, hi haurà una lluita interessantíssima pel campionat, aquest any serà més apassionant que mai.

0 comentarios: