15 de maig 2010

El gran univers

El dissabte dia 8 de maig vaig anar als dipòsits d’Albesa.

Un noi d’Albesa que es diu Eloi i un company seu de Lleida que es diu Enric Herrero varen fer un llibre d’astronomia, que es titula El gran telescopi de Herschel: una nova forma de mirar el cel. Amb aquest llibre els dos joves varen guanyar el vint-i-cinquè premi de divulgació científica Humbert Torres.

Desprès de sopar vaig agafar la jaqueta i vaig marxar amb la meva mare cap al dipòsits, que son al final del carrer sant roc.



Varen arribar els dos nois i enmig de la foscor varen muntar el telescopi que mesura uns 25 cm de diàmetre. Encara que estava una mica núvol varem poder veure saturn i una estrella doble que es diu Albiero, i que es pot veure en la imatge. Ens varen explicar una mica les constel·lacions i ens les varen ensenyar amb un laser que allargava uns quants quilometres.

Va ser molt interessant encara que els núvols no ens van deixar veure tot el que aquells nois ens haguessin pogut ensenyar.

Les vistes del poble des d’aquell indret eren molt boniques i l’escola es veia molt gran comparat com la veiem cada dia.

0 comentarios: