13 d’abril 2010

El Sàhara

El Sàhara es el desert mes gran del món, un desert molt conegut que esta a un continent anomenat Àfrica. Al Sàhara hi fa molta calor, no hi ha aigua... Esta tot de ple de sorra, cactus, serps, aranyes i tot de animals...

Aquests són els països estan coberts pel desert del Sàhara: Algèria, Txad, Egipte, Líbia, Marroc, Mauritània, Mali, Níger, Sudan, Tunísia, Sàhara Occidental. Fins fa uns 2.000 anys gran part de l'àrea actualment desèrtica del Sàhara era encara una sabana.

Al Sàhara hi pot haver algun dia una pluja, i al mig del Sàhara rarament hi plou i quan ho fa ho pot fer en qualsevol estació mentre al nord del Sàhara la pluja és una mica més abundant i com que cau al hivern la vegetació l'aprofita més.

De vegades, a les pel·lícules i als contes se veu que unes persones quan van al Sàhara beuen per terra i se veu que hi ha aigua... però no ho es, es un miratge, això ho fa la calor, si os hi fixeu algun dia, quan fa molta calor mireu damunt el cotxe o damunt de un objecte, veureu com un fum, això ho fa la calor.

Mes val que no hi aneu, perquè us moriríeu de set hi os cansaríeu perquè fa molta calor.
En canvi, cada any hi fan una cursa de 200km pel mig del desert, que fan uns corredors molt valents i amb molta resistència: és la marató dels Sables.

0 comentarios: