01 de febrer 2010

La secla d'Albesa

La secla d'Albesa comença a la peixera, per on passa el riu Noguera Ribagorçana. És un lloc molt bonic, on hi ha moltes coses com xops i molts arbres.

Una quarta part de la secla passa per darrere del poble. Una mica allunyada de la peixera, es troba una central elèctrica. Quan arriba al poble es troba amb un pas soterrani d'uns 75 metres que passa pel davall de l'escola. A la sortida hi ha una plaça, anomenada dels Sarraïns. S'anomena així perquè la van fer en record dels musulmans que van viure al nostre poble i que van ser els qui van fer la secla.

Després d'aquesta plaça, la secla gira i passa pel mig d'un carrer on hi ha la guarderia. És un dels racons més bonics del poble (però no es pot passar perquè esta tot brut de les necessitats dels gossos).

Passa pel costat de la guarderia, i es torna a trobar amb un altre pont anomenat el pont de les mentides on hi ha una plaça que en diuen la plaça dels vells, passen moltes hores la gent gran.

Al cap d'uns 60 metres ens trobem amb la baixadeta del pasquali, que serveix perquè per allà baixi un pasquali i netegi la secla.

Quan surt del poble continua regant la part baixa del terme i l'aigua sobrant torna al riu Noguera Ribagorçana.

0 comentarios: