24 de març 2009

Un petó de mandarina

Títol: Un petó de mandarina
Autor: Eulàlia Canal
Il·lustradora: Sara Rauno
Editorial: Sopa de llibres
Tema: Amistat i amor

En Tavi es un nen que s’enamora de la Vanina, una nena nova que ve d’un país llunyà. La causa de perquè a vingut es que el seu país esta en guerra. Ella a vingut amb la seva mare i els seus germans. El seu pare es queda per defensar el seu país.
Cada cop que en Tavi s’acosta a la Vanina el Ricky i els seus col·legues li barren el pas. Això l’ajuda a descobrí que hi ha moltes coses d’ell mateix que no sàvia i que quan s’ho proposa pot arribar lluny.
Un dia va voler anar a parlar amb la Vanina però el Ricki li va dir que no la toques que ell l’havia vist primer.
A en Tavi trist va anar a l’olivera del patí a dormir però quan es va despertar va veure que no hi havia ningú. Va arribar a classe i com que havia fet tard el va castigar.
La Vanina li va passar un paperet dient-li on era i en Tavi justament quan li anava a passar-li la Filprim li va dir que li ficaria una nota a l’agenda. El seu pare va tindre que marxar a fer un concert. Va dir que cuides dels gats.
El primer dia que va anar a donar-li menjar als gats eren sis i amb en Sebastià feia set. En Sebastià estava mirant l’horitzó hi havia la Vanina. Es va treure els cordons i li va ficar un missatge.
Així sempre. Van fer una cançó de pau, i la van escollir una de les deu primeres. A la Vanina el seu pare li va enviar una carta dient-li que estava be. Llavors va dir que marxaven cap al seu país i en Tavi va dir que moriria sense ella. Ella va dir que si que podia i li va fer un petó.

1 comentarios:

Laura Olona Seró
Diu ...

El llibre es molt bonic, explica molts sentiments. Us el recomano.