15 de novembre 2008

La revista Romeral

Fa temps, quan no hi havia internet ni ordinadors, en lloc de fer un blog, a l'escola feien una revista en paper anomenada Romeral.
El primer número, el van començar a publicar l’octubre de l’any 1973. Els editors eren els alumnes de les classes de 5é, 6é, 7é i 8é, es a dir els alumnes entre 10 i 14 anys. La treien cada dos o tres mesos i era en castellà, ja que en aquell temps no tenien llibres en català.
Al primer número, a la portada hi havia escrit com volien que funciones la revista i com la farien. També hi havia escrit com anava l’escola. A la portada i van començar a afegir una vinyeta de còmic dient com volien que sigues el pati o l’escola.
Al cap d’un temps i van començar a afegir passatemps, i també histories que s’inventaven ells mateixos, i com que tots no podien publicar van triar un director i alguns redactors.
També i afegien un toc d’humor i noticies, com també esports, poemes, acudits (amb dibuixos o sense)...
Segur que els vostres pares (els que van estudiar a l’escola del poble) tenen algun número de la revista Romeral, segur que si els o demaneu us la ensenyaran. Si en teniu llegiu-vos-la, segur que us agrada.

0 comentarios: