09 de juny 2008

La XII fira medieval d'Almenar

El dia 7 i 8 d’aquest mes se celebrava la XII Fira medieval d'Almenar. Jo hi vaig anar el diumenge a la tarda amb la família. Sempre es fa el primer cap de setmana del mes de juny. Aquesta festa començà a celebrar-se l'any 1997.
Hi ha un mercat medieval, ambientació i vestimenta de l’època per part dels botiguers, i la mostra d’alguns oficis medievals, com el ferrer. A part, també vaig veure l’exposició d’estris agrícoles del país al museu "Cal Tonot" i representacions d’aquella època en edificis vells. Les accions teatrals també són una part de la festa. Finalment, una mica més apartat del carrers del mercat, hi havia ponis on la gent podia pujar i passejar-se una estona.
Encara que no sigui massa gran, ja que ocupa pocs carrers, és un entreteniment bastant divertit perquè, vulguis o no, et fixes en tot. El que més em va agradar va ser el “carrer de les bruixes”, on hi havia unes noies disfressades que et feien ensurts sortint de darrera les finestres velles o d’algunes tombes. Estava molt bé l’ambientació que hi havia, crec que és el que fa que aquesta fira sigui original.
Al entrar pel primer carrer, amb força pendent, es veien àguiles de diferents tipus, òlibes, i altres ocells que, estant vius, no es movien gairebé gens.
Hi havia sabates amb la sola feta de pneumàtics retallats, que no semblaven massa còmodes, i que, naturalment, no es venien a l’època medieval. A més, d’objectes com morters amb calaixos per guardar les espècies, campanes, trampes per animals, cullerots o ganivets, n’hi havien molts.
No hi mancaven les parades de jocs malabars, que alguns practicaven al centre d’una plaça. Tampoc les de mels, cremes, sabons, herbes,... Aneu-hi l’any que ve perquè de ben segur que us agradarà.

1 comentarios:

yolanda
Diu ...

Hola, sóc yolanda i aquest any la Fira Medieval d'Almenar es celebrarà el 13 i 14 de juny.