11 de juny 2008

Cuidem l'aigua

Avui, dia 11 de juny, a mitja classe de matemàtiques ens han avisat que vindria una dona a parlar-nos sobre l’aigua. Més tard hi hem anat.
Ens ha parlat del consum de l’aigua. Com era de preveure, ens ha explicat el cicle de l’aigua, que és molt important. Dins d'aquest tema hi anava l’explicació sobre la potabilització i la depuració. Després, ens ha deixat uns jocs que es feien amb aigua. Ens ho hem passat molt bé.
Mentre ens explicava l'ús de l’aigua, m’he parat a pensar que en gastem massa: quan deixem l’aixeta oberta, una aixeta que degota, mentre ens netegem les dents, a la dutxa, a la rentadora, al rentavaixelles, … Moltes vegades ens diuen que hem d’aprofitar cada gota d’aigua, però mai hem pensat com ens afecta no fer-ho.
Mentre anava explicant-nos tot això, ho he anat apuntant, solament el que m’ha cridat més l’atenció. Ens ha dit que ara estan fent moltes dessaladores, i que cada litre costa quatre vegades més que el que es treu de les aigües subterrànies.
També sabia que molta aigua del planeta era salada, però el que m’ha impressionat ha estat que ens digués que un 97% de l’aigua és salada. I de la resta, que es tota dolça, només un 0,02% d’aigua és potable.
Necessitem l'aigua per viure, almenys, el nostre cos està format per un 70% d’aigua, i en gastem molta. S’hauria de buscar solucions per en lloc de continuar gastant-ne, com a Barcelona, que gasten més de dos-cents milions de litres d’aigua al dia. Però això si, encara que cada cop hi hagi menys aigua potable, no vol dir que cada vegada hi hagi menys aigua al planeta, perquè a la Terra sempre hi ha la mateixa aigua, per això hi ha el cicle de l’aigua.
I encara que ja ho sapigueu aprofiteu l’aigua, i si en voleu tenir sempre, tanqueu l’aixeta quan no es necessiti.

0 comentarios: