29 de maig 2008

El príncep dels bufons

Sebastian Darke, Príncep dels Bufons, és un llibre de fantasia, sense dracs ni bruixes, sinó que es una història d’humor, original i divertida. El seu autor és Philip Caveney i la versió que jo he llegit ha estat publicada per l'editorial "Bromera" dins la col·lecció "Esfera".
Sebastian Darke és un bufó, però els seus acudits no fan gràcia, i ningú riu quan els conta. El seu pare era un dels millors bufons, però per desgràcia, es va morir. Ara, Sebastian Darke ha decidit seguir com el seu pare i ser també un bufó molt famós. Per això, emprèn un llarg viatge a un altre territori per oferir els seus serveis a un altre rei.
Sebastian Darke va amb la seva caravana cap a Queladont, però pel viatge, es queda sense menjar. Llavors, un home petit però molt valent i fort l’ajuda i li dóna menjar. Molt ràpidament es fan amics i emprenen junts el viatge, ja que el Cornelius, l’homenet, també va al mateix lloc a buscar feina.
En un altre cantó, al poble on els dos homes es dirigeixen, el rei espera la seva neta, per donar-li el regal del seu aniversari. Aquesta havia anat a veure el seu futur marit. Per desgràcia, el seu padri, el rei, va preparar una trampa a la seva neta perquè no arribés mai a Queladont. El que pretenia era quedar-se amb tota la riquesa que ara tenia, volia que la seva neta no arribés mai a ser reina.
Pel camí, Sebastian Darke i Cornelius, veuen una carrossa i homes que l’atraquen, per casualitat és la carrossa de la princesa Kerin, la neta del rei de Queladont.
Tots tres es fan amics i arriben junts a Queladont.
Sebastian Darke actua de bufó davant el rei, però fa un truc de màgia amb la princesa i desapareix. Qui sap si es per màgia negra, com diu el rei, o que algú la segrestat, com sospita en Sebastian Darke.
Si us intriga saber el final de la història i saber si la princesa Kerin arriba a ser reina o no, llegiu-vos el llibre i ho descobrireu vosaltres mateixos.

0 comentarios: