18 de febrer 2008

Wi-fi

Al guanyar les eleccions, l’ajuntament va prometre uns requisits per als habitants d'Albesa. Un d’ells era la connexió inalàmbrica Wi-fi, per tot el poble, que ara us explicaré. Aquest servei ofereix alta velocitat a Internet. A la nostra escola, per exemple, hi ha una xarxa. Gràcies a això podem anar a les nostres carpetes des d’un ordinador que no sigui el nostre. Això, evidentment, només passa a l’escola.
Per connectar-te a la xarxa inalàmbrica es necessita una antena, o sigui un punt d’accés. Un dels problemes que té és què no té molta seguretat si no la tens protegida perquè l’altra gent se't pot conectar a la teva xarxa. Pots entrar de diferents maneres a aquesta xarxa. Per exemple, amb una targeta USB per Wi-fi o amb una targeta Wi-fi Palmone. Un dels desavantatges que te Wi-fi es que pot perdre velocitat a causa de les interferències i pèrdues de senyal.
Haig de dir que aquesta xarxa no es compatible amb Bluetooth. Hi ha també altres tipus de xarxes inalàmbriques, per exemple: wlan, fon, GPRS i umts.
Perquè ho sapiguèu tots aquets serveis es poden oferir al nostre poble. Amb aquesta nova tecnologia molta gent tindrà facilitat per a tenir Internet a alta velocitat. Wi-fi és una de les connexions que es fan servir més avui en dia. D’aqui a poc, a Albesa, Internet funcionarà per una xarxa inalàmbrica.
Fa poc van fer una reunió a l'ajuntament sobre aquest tema, amb dos tècnics de l'empresa de la Wi-fi. Hi va poder assistir tota la gent interessada. D’aquí poc es començarà a ficar aquest tipus de xarxa.
La meva opinió sobre això és que m’agrada tenir-la a casa, perquè té moltes avantatges.

1 comentarios:

Arnau Piqué
Diu ...

Dídac veig que no has dit els desavantatges. Jo vaig assistir a la reunió i van dir que les trucades locals ja no serien gratis, i els programes per baixar coses com per exemple: l'ARES i l'emule. Tothom veurà el que et baixes i si algú es baixa moltes coses ho esborraran tot i es tindrà que torna a posar tot el que s’havia baixat. Ja no tens tanta intimitat.
Però Dídac has fet una molt bona entrada.