31 de gener 2008

Un sopar solidari

Com cada any a la saleta del poble s’ha organitzat un sopar per recaptar diners per ajudar a la gent de Guatemala.
La Cèlia Clua és una veïna d’Albesa que treballa durant tot l’any a una població de Guatemala, on s’ha construït una escola principalment, per nenes i noies que són les que menys possibilitats tenen per estudiar en aquell país.
A l’entrada de la saleta es trobaven unes taules plenes de moneders, collars... que han estat fets per les noies i senyores d’aquell país i que es podien comprar.
També es venien uns números per un sorteig que es feien al final del sopar. Les coses que es sortejaven, eren obsequis que havien donat les botigues, bars, perruqueries i diferents entitats del poble i d’altres poblacions com Lleida.
Durant el sopar es va menjar llonganissa i botifarra que havien preparat unes voluntàries, amb el porc que havia regalat l’ajuntament i també verdures i altres productes que s’havien recollit. D’aquesta manera els diners que s’havien pagat per anar al sopar es donaven per ajudar a la gent de Guatemala i poder ajudar a més noies a tenir uns estudis.
Mentre la gent sopava els nens i nenes vam jugar a fet i amagar, però la gent no ens deixaven jugar perquè els molestàvem al córrer i no hi havia molt lloc per amagar-se.
Llavors la Laia va proposar de jugar a amagar la munyequera que portava per les butaques, qui la trobava la podia amagar o deixar que una altra persona ho fes.
Vam jugar una bona estona fins que ens vam cansar de córrer i cridar. Vam tornar la munyequera a la Laia i ens vam seure a les butaques. Llavors en Pau va explicar un acudit i tots ens vam animar a explicar-n’hi. Finalment nosaltres vam pujar a l’escenari per començar a fer el sorteig amb els números que s’havien venut.
Una persona aguantava una capsa amb els números i els nens que érem a la saleta trèiem els números als que es donava un regal. Es van regalar moltes coses útils com per exemple motxilles, cremes, entrades al gimnàs...
Al acabar el sorteig van cantar cançons i es van explicar alguns acudits i va ser molt divertit .

0 comentarios: