06 de gener 2008

Sopa de ceba

Ingredients: Per a 4 persones:
- 3 cebes grosses
- Una patata mitjana
- 50g de mantega
- Un litre d’aigua
- Mig litre de brou
- Sal i pebre al gust
Preparació:
En una olla posem la mantega, la ceba i la patata trencat tot a bocins. Ho posem al foc que es vagi daurant.
Quan la ceba ja estigui bastant tova hi afegirem l’aigua i una cullerada petita de sal, ho deixarem bullir a foc viu durant vint minuts.
Quan tingueu fet això hi afegiu el brou i la feu bullir vint minuts més, tirem un polsim de pebre i quan ja ha bullit el suficient ho traiem del foc i ho triturem amb la batedora.
Ja es podrà servir.
Es pot menjar amb pa fregit ficant-ho cadascú al seu plat. O si ho preferiu amb torradetes de pa amb formatge ratllat per sobre.
Us en llepareu els dits.Es molt tipica de França a la meva mare li van ensenyar uns françesos.
Recomanaria que ho mengeu com a entrant, també amb arròs o fins i tot amb trossets de pastanagues.

0 comentarios: