26 de gener 2008

Les magdalenes

Fa uns dies, la mare, l'Andreu i jo vàrem fer magdalenes i ens van sortir molt bé. Aquí teniu la recepta.
Ingredients
- 2 ous
- 100 grams de mantega
- 150 grams de sucre
- 150 grams de farina
- Suc de mitja llimona
- 2 culleradetes de llevat en pols
Preparació
Primer de tot s'ha de posar un cassó al foc amb la mantega perquè es desfaci. Això s'ha de fer perquè quan es barreja amb els altres ingredients, ja no ha d'estar calenta. Després s'han de separar les clares dels rovells dels ous. Les clares s'han de montar a punt de neu. Això costa uns 10 minuts.
Quan ja estan montades s'hi ha d'afegir els rovells, el suc de la llimona, la farina i el llevat. Per últim, s'hi posa la mantega desfeta però no calenta. Quan està tot barrejat s'han d'omplir els motlles de magdalenes. No s'han d'omplir fins dalt, més o menys fins a la meitat, perquè després, al forn, s'estarrufen.
El forn ha d'estar a uns 200 graus. S'hi han de tenir uns 15 o 20 minuts, quan es veu que ja estan prou cuites, es treuen i quan s'hagin refredat, ja es pot gaudir d'un bon berenar.

3 comentarios:

Didac Bernat
Diu ...

Aquestes magdalenes jo ja les he tastat i són molt bones. Mmmmm!!!

Roser Seró Dolcet
Diu ...

Fa temps que buscava una recepta de bones magdalenes i no en hi havia cap que em so´rtís com a mi m´agraden, però crec que aquestes han de sortir boníssimes. Gràcies per la recepta!

Unknown
Diu ...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.