01 de novembre 2007

La castanyada de l'escola

Com cada any, els nens i nenes de l'escola celebrem la festa de la castanyada. Vam començar, que tots els cursos de nens cantaven una cançó de la castanyada. Mestrestant, el mag preparava les coses i els trucs de màgia que, quan nosaltres, els de sisè, vam acabar de cantar, ell va començar a fer màgia. N'hi havia que estaven molt ben fets, i semblava que no tinguessin truc.
Va durar més de mitja hora, i quan quedaven fer dos trucs, tots els nens i nenes de sisè vam marxar cap a dues classes a disfressarnos de castanyers i castanyeres, com cada any. Vam baixar i ens posarem les castanyes a les cistelles que haviem portat de casa.
Quan totes les classes de nens i nenes estaven cituades en cercles, els castanyers va sortir, els nens donaven els panellets i les nenes les castanyes. Quan tots els nens ja tenien de tot, vam passar per veure si alguna de les mares que hi havien voldrien castanyes o panellets. Ja s'havia acabat les castanyes, quan els nens de la classe de sisè vam anar a la classe i com que quedava una capsa de panellets que havia sobrat ens la vam poder menjar nosaltres. Alguns nens van pujar a la classe a canviar-se i treure's la roba de castanyera.
Finalment, va sonar una música i els nens i nenes de cinquè i sisè, vam ballar una dansa popular catalana "Bebeli tu bebeli jo", i quan vam acabar tots van aplaudir.
I ja, la castanyada de l'escola ja s'havia acabat. el mag arreglava les seves coses, els nens i nenes de cinquè escombraven, i els de sisè també ajudavem a recollir les disfresses i les cistelles.

0 comentarios: