12 de novembre 2007

Térmens

La meva mare és de Térmens. Jo sempre hi vaig a veure el meu padrí, el pare de la mare. És un poble més gran que Albesa, de terreny, però té 1467 habitants.
Fan bastantes festes, per exemple Mare de Déu de les Sogues, Sant Pere Màrtir, Sant Sebastià, Setmana Santa, els "garrameus" i les pedretes, la sucrera, o alguna llegenda com, “La pell de bou”.
Ja fa anys que a Térmens no hi ha solament l’agricultura, ara té diferents empreses importants, tant en el sector secundari, en el terciari o en el de la construcció.
A Térmens hi han algunes construccions romanes, també sembla que n’hi ha de medievals. El castell sarraí de Térmens està fet el 1106 com la primera conquesta d'Ermengol VI, després de la de Balaguer.
Després de la batalla de Corbins (1126), el lloc es va perdre, però el van tornar a tenir al 1147. Així, el 1143 Arnau Berenguer d'Anglesola, cavaller de Ramon Berenguer IV, va quedar-se aquest territori.
Térmens és un municipi situat a la comarca de la Noguera (província de Lleida), toca amb el Segrià i el Pla d'Urgell. A l’esquerra de la`població hi passa el riu Segre.

0 comentarios: