06 de juny 2007

Pel·lícules de Tim Burton

A més de la música, també m'agrada el cinema, i un director que ha fet unes pelis molt bones i amb molta imaginació és Tim Burton.
Timothy William Burton va nèixer a Burbank, California, el 25 d'Agost del 1958. Les seves pel·lícules solen ser de fantasia, amb personatges estranys i molt originals. Ha col·laborat també en pel·lícules de dibuixos animats, començant la seva carrera a la marca Disney, on va participar en la pel·lícula "Tod & Toby", al 1981. Un altre èxit va ser "Beetlejuice", una comèdia d'humor negre.
Al 1989 va fer una película que va resultar un èxit comercial: em refereixo a "Batman". Més tard, aprofitant l'exit, va dirigir al 1992 la segona part, titulada "Batman torna". Un any abans havia dirigit "Eduardo Manostijeras".
L'any 2000 va fer una versió d'un èxit dels anys seixanta: "El planeta dels simis". Al 2003 va morir el seu pare i li va voler fer un homenatge amb la pel·lícula "Big Fish".
I ara venen les pel·lícules més recents: Al 2005 va dirigir "La núvia cadàver" i una nova pel·licula amb el mateix humor intel·ligent i l'imaginació de sempre: "Charlie i la fábrica de xocolata". El treball més actual que ha dirigit és "Bones", i no és aquella serie que fan a La Sexta, sinó el nou videoclip del grup nord-americà The Killers.
Si alguna vegada heu vist una de les seves pel·lícules ja deveu saber que es un dels millors directors de la història del cine. Si no n'heu vist mai cap us recomano que en mireu alguna i jutjeu vosaltres mateixos.

0 comentarios: