13 de març 2007

La coca de poma

La coca de poma és molt bona. La meva padrina en fa sovint i sempre em llepo els dits. A més de bona, és bastant sana i ens aporta energia gràcies a la gran quantitat d'hidrats de carboni que conté.
També es poden fer coques d'altres fruites, com la de prèssec. Les coques de fruites tenen molta història. Pel que es veu, abans, quan no hi havia postres preparats, era una gran diversió per alguns coure-la i (sobre tot) menjar-se-la.
Ingredients:
1- 8 ous
2- Un got d’oli
3- 3 gots de llet
4- 600 gr. de farina
5- 250 gr. de sucre
6- Un tub de vainilla
7- Un tub d’essència de llimona
8- Una cullerada de llevat
9- 2 pomes
Preparació:
Es baten els ous i es barregen amb tots els altres ingredients, excepte les pomes. Es posa en una safata per a coure-ho al forn. Abans de ficar-ho a dins, es pelen i es tallen les pomes a bocins, i es posen al damunt de la coca. Aleshores ja es pot coure durant 35 minuts a 180º.
Quan ja està feta és preferible esperar que es refredi, durant més o menys mitja hora, abans de començar a menjar-la, perquè si ho fem directament, ens pot fer mal a la panxa.

0 comentarios: