06 de febrer 2007

Un llibre de misteri

Títol: El presoner del Casal del Diable
Autor: Pau Joan Hernàndez
Editorial: Cruïlla
Col·lecció: El vaixell de vapor
Pàgines: 138

En Ramon i uns quants companys fotografiaven el seu poble perquè els ho van manar a l'escola per un intercanvi que havien de fer amb nens d'un altre col·legi. Els seus pares el van deixar participar en l'experiència.
Al cap d’uns dies li va arribar una carta d’un nen que aniria a passar uns dies a casa seva. Quan va venir, van parlar de moltes coses i en Ramon li va ensenyar el poble. Aquell nen li explicà on era la seva casa i com era. En acabar l'estada aquell nen va haver de marxar cap a casa seva.
Va tocar el torn d'en Ramon a casa del seu amic. Aquell mateix dia l’autocar el va parar en una torre molt gran. Hi havia un camí que donava a un jardí immens. Era una torre que feia por al veure-la, i a més, ja es feia fosc. El noi es va atansar a la porta i va picar. L’obrí una dona alta i prima i el va fer entrar.
A dins no hi havia ningú. Ell es va estranyar una mica i va preguntar on eren, però la dona li va contestar amb veu aguda que callés. El va fer pujar unes escales molt altes i passava per sales i més sales com si no conegués aquella torre.
Fins que va dir al nen que entrés en una de les habitacions. A dins hi havia unes finestres amb arcada i un llit amb cortines, tot molt bonic. Ell estava molt content, quan es va sentir “plaff” i la porta es va tancar en sec. Des de fora se sentia com algú tancava la porta amb un forrellat.
Aquella dona l’havia tancat i, segurament, també havia tancat el seu amic i la seva família. Que faria? Com sortiria d’aquella habitació?
Si us agrada i voleu saber com acaba, llegiu-vos-el, és molt divertit.

0 comentarios: