02 de gener 2007

Tot sobre els Reis Mags

Quan és la nit de reis, el 5 de gener, Gaspar, Melcior i Baltasar arriben a la cavalcada que fan a tots els països i ciutats, tiren caramels i saluden.
Quan es fa de nit, ben de nit, van a les cases a deixar els regals. I també als hospitals a portar regals als nens i nenes malats. En algunes cases posen el mitjó o les sabates ben netes a la finestra perquè els reis deixin els regals.
La carta al Reis
Els nens fem la carta als reis perquè sàpiguin que som bons minyons i per demanar regals. Cada nen demana el que vol i potser li porten, depenent de si s'ha portat bé o no.
La carta s'ha de posar en un sobre, amb l'adreça, el carrer on vius, el número de la porta i del pis. És molt important posar la ciutat, perquè si no s'equivocarien i deixarien els regals equivocats. Als reis els ajuden els patges perquè si no fos així, no podrien arribar a totes les cases. Sobre tot feu una carta molt bonica, perquè als Reis els agradi molt!
El dia de Reis
El dia de reis és el més xulo de tot l'any. La nit abans ja anem a veure la cavalcada. A la nit sempre posem menjar per als camells i als reis: galetes, vi dolç, una mica de torró i una galleda d`aigua pels camells. No podem dormir perquè tenim molta emoció!
Al matí ens despertem molt d'hora per obrir els regals. Oh, què bonics! Anem a les cases de la família, a mirar si hi ha regals per nosaltres. Els Reis sempre l'encerten i porten el que demanem, també porten unes quantes llaminadures i una mica de carbó de sucre que és molt bo! Al migdia fem un bon dinar amb tota la família. Per postres mengem neules, torrons i un tortell de reis. Vigila que no et surti la fava, perquè hauràs de pagar el tortell.

0 comentarios: