11 de gener 2007

La cavalcada dels reis

La cavalcada de reis que us explico es va fer a un poble anomenat Albesa, el divendres, dia 5 de gener. Ho van fer a partir de les sis de la tarda. L'arribada dels reis va ser a l'església del poble. El rei blanc va dir quatre coses i tothom va aplaudir.
Quan van acabar de parlar, vam anar a seguir els reis pel poble. Tots nosaltres portàvem bosses per agafar caramels, que eren molt bons. Els grans ens feien empentes per que no poguéssim agafar cap caramel. Als reis els tiràvem caramels per enredar-los una mica i ells també ens en tiraven al cap.
Els reis portaven les carrosses il·luminades amb moltes llums de colors. Passaven casa per casa per donar els regals. Van passar per tots els carrers dels poble. I si hi havia algun nen petit que el feien pujar a la carrossa amb els reis, plorava perquè li feien por. Els nens es feien fotos amb els reis per tenir-ne un record. Quan vam veure que anaven a la carretera, tots nosaltres ens en vam anar a casa.
Aquesta tradició ens fa recordar quan els reis d'Orient portaven al nen Jesús uns regals que eren: or, encens i mirra.

4 comentarios:

Marc Barios
Diu ...

Jo crec que havies de ficar els reis d'aquests any. I el canals jejeje

Sergi
Diu ...

Jo opino que està molt bé, això de que els Reis Mags ens tirin caramels. Però el que no m'agrada tant es les cues de Nadal: les cues que han de fer els Reis Mags per comprar tants regals per a tants nens. Al final deuen acabar molt cansats...

Anònim
Diu ...

VISCA ELS REIS D'ALBESA!!!!

Anònim
Diu ...

VISCA ELS REIS DE LLEIDA!!!!