18 de desembre 2006

La terra del meu pare

El pare va néixer a Canjayar, a la província d’Almeria, Andalusia. Hi va viure molts anys, fins que va conèixer la mare, que és de Barcelona. Se’n va enamorar i va venir a viure a Catalunya.
Canjayar és un poble molt bonic, que no arriba als 2000 habitants. Està situat a la vall del Andaràx, entre les muntanyes de Sierra Nevada i Gàdor. És un poble de cases blanques que té molta vinya.
La meva família i jo hi anem cada any de vacances perquè allà tenim amics i familiars, els tiets, els cosins, ... Quan arribem, el primer que fa la mare és anar-se’n amb les tietes, de compres.
Hi anem per Nadal i a l’estiu. Ens ho passem molt bé. Entre mig de la setmana fem una festa amb la família i els amics del pare i els tiets.
A Canjayar encara hi ha cases molt boniques i també hi ha coves. Allà hi ha una fruita que és diu “chumbo”. Per aquells llocs no hi passen gaires cotxes. Almeria és a quaranta-set quilometres de Canjayar. Almeria és molt bonica i té platja. Canjayar no en té de platja, però té piscines.
El pare hi té un germà i una germana, el seu germà és diu Antoni i la seva germana és diu Marí. A l’estiu i a l’hivern fan les firetes i cada any anem a les firetes. El pare de vegades surt amb els tiets de festa.

0 comentarios: